wtorek, 28 stycznia 2014

Pasta z makreli wędzonej

 Łatwa i szybka do przygotowania. Moje dzieci bardzo ją lubią.









Przepis na pastę z makreli wędzonej, z jajkami:

Składniki:
  • makrela wędzona - 1 szt.,
  • 1 mała cebula,
  • 2 ogórki kiszone,
  • 5 jajek,
  • 1 lub 2 łyżki majonezu,
  •  sól, pieprz
Makrelę dokładnie obrać z ości. Cebulkę pokroić w drobniutką kostkę. Jajka ugotować na twardo, a następnie drobno pokroić. Ogórki drobniutko pokroić (można po pokrojeniu odcisnąć sok, wtedy warto dodać jeszcze 1 ogórka). Wszystko razem wymieszać. Dodać majonez, sól i pieprz

2 komentarze:

  1. Uwielbiam taką pastę! Twoja wygląda przepysznie i aż mi ślinka pociekła:))

    Pozdrowienia!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nadzwyczaj przyciągające miejsce oraz doskonale czyta się twoje wpisy :) Wyczekuję na dodatkowe i zapraszam do siebie na moją strone internetową - zapewne jeszcze nie raz tu wpadne poczytać twojego bloga ;-)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...