sobota, 11 stycznia 2014

Pierś z kurczaka w chrupiącej panierce

Długo szukałam przepisu na kurczaka w cieście, aby panierka była chrupiąca. W końcu znalazłam. Ten przepis pochodzi ze strony Kuchenne wojowanie. Panierka jest rzeczywiście chrupiąca.


Przepis na filet z kurczaka w chrupiecej panierce


Przepis na filet z kurczaka w chrupiącej panierce:

Składniki:
  • 5 piersi z kurczaka ( ok. 1 kg );
  • 1,5 szklanki  mąki pszennej;
  • 1 jajko;
  • 1 szklanka wody;
  • 1 łyżeczka imbiru;
  • 1 łyżeczka curry;
  • szczypta chili i soli;
  • olej do smażenia;
Piersi z kurczaka pokroić w kostkę 3 cm na 3 cm. 
Mąkę, jajko, wodę i przyprawy energicznie wymieszać. Ciasto powinno być gęstsze niż naleśnikowe.  Na patelnię wlać olej na wysokość około 2 cm. Rozgrzać. Kawałki kurczaka zanurzyć w cieście i smażyć na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym. Smacznego.



1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...