Pasta z makreli wędzonej
Łatwa i szybka do przygotowania. Moje dzieci bardzo ją lubią.
Przepis na pastę z makreli wędzonej, z jajkami:
Składniki:
- makrela wędzona - 1 szt.,
- 1 mała cebula,
- 2 ogórki kiszone,
- 5 jajek,
- 1 lub 2 łyżki majonezu,
- sól, pieprz
Makrelę dokładnie obrać z ości. Cebulkę pokroić w drobniutką kostkę. Jajka ugotować na twardo, a następnie drobno pokroić. Ogórki drobniutko pokroić (można po pokrojeniu odcisnąć sok, wtedy warto dodać jeszcze 1 ogórka). Wszystko razem wymieszać. Dodać majonez, sól i pieprz.
Uwielbiam taką pastę! Twoja wygląda przepysznie i aż mi ślinka pociekła:))
OdpowiedzUsuńPozdrowienia!:)
Nadzwyczaj przyciągające miejsce oraz doskonale czyta się twoje wpisy :) Wyczekuję na dodatkowe i zapraszam do siebie na moją strone internetową - zapewne jeszcze nie raz tu wpadne poczytać twojego bloga ;-)
OdpowiedzUsuń